ŞIRNAK / MERKEZ - Gazipaşa Ortaokulu

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

Şbt

İOKBS 2024 kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığının resmi sitesinde yayımlandı.Kılavuzda resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ile özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı ile ilgili usul ve esaslara yer verildi.

Bu yıl 21 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan sınava başvurular, 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.

KılavuzAdresi:https://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2024_01/26095156_YOKBS_BaYvuru_ve_Uygulama_KYlavuzu_2024.pdf

Ock

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından öğretmen ve velilerimiz için hazırlanan Zaman Yönetimi broşürleri yayımlandı.

Ara

Destekleme ve Yetiştirme Kursunda eğitim gören öğrencilerimize test çöxzme teknikleri sunumu yapıldı.

Ara

Liselere Geçiş Sistemi(LGS) hakkında 8.Sınıf öğrencilerine eğitim verildi.

Ara

8.Sınıf öğrencilerine verimli ders çalışma teknikleri konusunda eğitim verildi.

Ara

7.Sınıf Öğrencilerimize Motivasyon konulu seminer verildi. Konu ile ilgili öğrencilerin soruları cevaplandı.

May

Okulumuzda,Rehberlik Servisinin koordinesinde, İş ve Meslek Danışmanı Mehmet KAZAYLEK tarafından  8.sınıf öğrencilerimize mesleklerle ilgili eğitim verildi.

Şbt

Psikososyal Destek Programı kapsamında Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından okulumuz öğretmenlerine ve velilerimize Deprem eğitimi verildi.

Ara

Oklumuz 6.sınıf öğrencilerine Akran Zorbalığı,Siber Zorbalık ve Öfke Yönetimi konularında sunum yapıldı.

Teknoloji Bağımlılığı

Teknoloji hayatımızı kolaylaştıran dijital bir güçtür. Ama teknoloji bağımlılığı söz konusu olduğunda teknoloji hayatı zorlaştıran bir unsura dönüşmektedir. Telefon, bilgisayar, akıllı cihazlar, oyun konsolları gibi dijital aygıtlar hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bu cihazlar özellikle internet ile birleştiğinde çoğu insan için saatlerce kullanmak normal bir alışkanlık gibi görülmeye başladı. Ve bu anormal eylemi normal algılama süreci, birçok insanın teknoloji bağımlısı olduğunun farkında bile olmadan hayatını sürdürmesine neden olmaktadır.

Teknoloji bağımlılığı söz konusuyken teknoloji daha sınırsız ve ölçüsüz kullanılır. Bunun sonucunda fiziksel, kişisel ve sosyal problemlerle insanlar baş başa kalır. Kısacası; teknoloji bağımlılığı, teknolojinin insanı kontrol etmesi durumudur.